Web Sitenin Amacı

Web Sitenin Amacı
Web Sitenin Amacı
05 Kasım 2022 / 22:45

Web sitesi, internet ağında, grafik tasarım ve web yazılım diliyle şekillenmiş bir tanıtım ve paylaşım biçimidir. Teknolojik alt yapıları sayesinde kendi tanıtımlarını yapıp ziyaretçilerinin kendilerine erişmelerini sağlayabilirler. Bir web sitesi tek sayfadan ibaret olabileceği gibi gezilebilen sayfalar halinde konumlandırılmışta olabilir.

Bazı web sitelerinin yapısı statiktir. İçerik yapısı zenginleştirilmiş web siteleri dinamik bir yapıda kodlanmıştır. Kodlama sırasında HTML, JS, PHP gibi yazılımlarla çalışır hale getirilir.

Web tasarım firmaları tarafından üretilen siteler satış, öğrenim, etkileşim, haberleşme, tanıtım ve paylaşım gibi farklı amaçlarla kullanılıyor. Web siteleri bu alanda sunulan hizmeti İnternet aracılığı ile kullanıcılara ulaştırma görevini yapar.

Online Alışveriş ve Sosyal Medya Siteleri

Web siteleri kullanılış amaçlarına göre çeşitlilik gösterir. Günümüzde en çok kullanılan web sitelerinin başında online satış yapan siteler gelir. Her gün onlarcası ile karşılaştığımız bu siteler güvenli alışveriş yapılmasını amaçlar.

Facebook, instagram gibi birçok sosyal medya sitesi bulunuyor. Bunların amacı ise paylaşım yaparak iletişim sağlamaktır. Bu siteler haberleşme ve eğlence amacıyla da kullanılabiliyor.

Haber ve Oyun Siteleri

İnternetin yaygınlaşması ile TV haber kanalları ve gazeteler yerini haber sitelerine bırakmaya başladı. Yine en çok kullanılan sitelerden birisi olan haber siteleri haber hızı ve yorum yapabilme özelliği sayesinde tercih ediliyor.

Eğlenceli vakit geçirme amaçlı yapılan oyun siteleri özellikle uzun süreli strateji oyun oynama amacıyla yapılır. Bunun yanı sıra kafa dağıtmak için kısa sürede oynanabilen oyun bulunan çok sayıda Web sitesi de mevcuttur.

Reklam ve Kişisel Web Siteleri

Firmaların, şirketlerin veya belli bölgelerin tanıtımını reklamını yapmak amacıyla kurulan siteler de bulunuyor. Bu sitelerin amacı sadece tanıtım ve rakam yapmaktır.

Sanatçılar, futbolcular, siyasiler ve bilim insanları gibi ünlü insanların birçoğu kendilerini anlatan bir web sitesi oluşturuyorlar. Kişisel web sitesi olarak bilinen bu sitelerin amacı kişinin hakkında bilinmesi gereken veya istenen bilgileri paylaşmaktır.

Resmi Kurum Siteleri

Mutlaka tüm devlet kurumlarının kullandığı bir web sitesi bulunur. Bu siteler kurum vizyonu, misyonu, hizmetleri, iletişim bilgileri gibi birçok bilgiyi barındırır. Bu sitelerin amacı kurumun yaptığı hizmeti paydaşları ile daha hızlı ve güvenli bir şekilde paylaşmaktır.

Herhangi bir konuda bilgi alışverişi için kullanılan sitelerde bulunuyor. Bu sitelerde çeşitli konularda insanlar bilgilendiriliyorlar.

Web tasarım, Web siteleri üretiminde beceri ve disiplini sağlayan önemli bir uygulamadır. Sitemizde, web tasarım, web grafik tasarım, özel yazılım, kod, içerik yönetimi de dahil olmak üzere birçok alanda uygulamamız bulunuyor. Yaratıcı dijital ekip ile yapılan yaratıcı modern siteler, tasarım alanında uzmanlaşmış kadroyla tüm ayrıcalıklardan faydalanmak için siteye bekliyoruz.

Sizin için ne yapabiliriz?
Pena Software sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close