Responsive Web Tasarım

Responsive Web Tasarım
Responsive Web Tasarım
05 Kasım 2022 / 22:33

Responsive web tasarım dediğimiz şey de firmaların web sitelerini mobil cihazlarla uyumlu hale getirilmesini sağlamak için kullandığımız teknolojik alt yapıdır.

Responsive web tasarım, kullanım kolaylığı açısından tasarım sektöründe devrim niteliği yaratan bir gelişmedir. Özellikle son yıllarda birçok markanın web site uygulamalarını mobil cihazlarda görebiliyorsak responsive tasarım web siteler açısından olmazsa olmaz tasarımdır.

Responsive Tasarım Nasıl Çalışır?

Responsive tasarım yada diğer duyarlı tasarım dediğimiz bu tasarım türü yaklaşık olarak 10 yıldır sektörde uygulanmaya başlamıştır. Web tasarım ve yazılım firması olarak bizlerde duyarlı tasarım hizmetini firmalara profesyonel şekilde sunabilmekteyiz.

Duyarlı tasarım dediğimiz bu tasarım türü hangi web site için çalışılıyorsa ekranın ebatlarına göre kısalır, uzar ya da genişler. Duyarlı tasarım web site sayfalarının daha okunaklı ve anlaşılır olmasını sağlar.

Bu nedenle web site tasarımı hizmeti verdiğimiz firmaların, hedef kitlelerine yönelebilmeleri açısından responsive tasarımın önemi büyüktür. Nasıl ki kabın içine koyduğumuz su bir zaman sonra kabın şeklini alıyorsa vermiş olduğumuz duyarlı tasarım hizmetinin çalışma mantığı da bu şekildedir.

Responsive Tasarımın Amacı Nedir, Neden Gereksinim Duyulur?

Her geçen gün hızla gelişen teknolojiyle beraber akıllı telefon kullanımlarının yaygınlaşması, firmaların web sitelerine mobil cihazlardan giriş yapılmak istenmesi Responsive tasarıma gereksinim sağlıyor.

Duyarlı tasarım türünün en belirgin özelliği telefonlardan yada tabletlerden kişilerin diledikleri firmalara ulaşabilmesidir. Dolayısıyla firmalar açısından duyarlı tasarım teknolojisinin kullanılması oldukça önemlidir.

Responsive Tasarımın Firmalara Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Duyarlı tasarım teknolojisi sadece firmalara değil aynı zamanda kullanıcılara da kolaylık sağlıyor. Zira web sitenizi ziyaret eden kullanıcı aradığı ürüne kolay ulaşabiliyor. Ayrıca firmamızla iletişime geçmeniz halinde hazırlamış olacağımız duyarlı tasarımla tablet yada telefonlarınıza farklı tasarımlar yaptırmanıza gerek kalmaz. Böylelikle ekstra maliyetten kurtulursunuz.

Firmayla İletişim

Yaklaşık olarak 3 yıldır alanında profesyonel kişilerden oluşan ekibimizle firmalara kurumsal kimlik kazandırma çalışmaları yapıyoruz. Firmamızla iletişime geçerek tasarım hizmetleri desteği alabilirsiniz.

Sizin için ne yapabiliriz?
Pena Software sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close